Напівпровідниковий фазовий коректор для маркерно-зв’язкового хвилеводу радіохвилевої системи контролю руху високошвидкісних транспортних засобів на магнітному підвісі - Плаксін, Сергій (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Наведено концепцію забезпечення постійності електричної довжини відрізків маркерно-зв'язного хвилеводу мікрохвильової інформаційно-управляючої системи для магнітолевітуючих транспортних засобів (МТЗ) при зміні їх фізичної довжини під впливом температури або механічних навантажень. Зазначена постійність забезпечується за рахунок використовування електрично керованих фазових коректорів (фазообертачів), що включаються в розрив регулярних ділянок маркерно-зв'язного хвилеводу. The possibility of construction of the electric guided phase correctors (phase changers) of SHF-range, providing constancy of electric length of segments of marker-connective waveguide of the radio-information control system for magnitolevitative vehicles (MLV) at the changing of their physical length under influence of temperature or mechanical loading by the inclusion them in the breaks of regular areas of marker-connective waveguide is shown.