Морфологічне кодування дієслівних форм в корпусі англійських текстів - Котик, Сергій (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В статті подані загальні засади, прийняті за основу для розробки автоматичної системи кодування граматичних форм англійського дієслова. Розроблене програмне забезпечення ґрунтується на 14 формальних диференційних ознаках та базі даних граматичних форм англійських дієслів. Створена база даних нараховує понад 800 дієслів. Описано роботу програми морфологічного кодування англійських дієслів включаючи основні принципи та етапи. Розроблена програма здійснює автоматичний пошук дієслівних форм у нерозміченому тексті і приписує відповідний граматичний код
Keywords: кодування; тегування; код; дієслівна форма; програмне забезпечення