Четверте покоління прав людини: загальнотеоретична характеристика - Барабаш, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Проаналізовано коло прав, що належать до четвертого покоління, обґрунтовано необхідність їх виділення в окрему групу. Досліджено евтаназію та клонування як права четвертого покоління, їх правовий та моральний аспекти. Проанализированы права, что принадлежат к четвертому поколению, обоснована необходимость их выделения в отдельную группу. Исследованы эвтаназия и клонирование как права четвертого поколения, их правовой и нравственный аспекты. The article analyzes the range of rights that belong to the fourth generation, the necessity of their isolation in a separate group. Studied euthanasia and cloning law as the fourth generation of their legal and moral aspects.
Четвертое поколение прав человека: общетеоретическая характеристика
Fourth generation of human rights: general characteristics
Keywords: права людини; соматичні права людини; клонування; інформаційні права людини; евтаназія; права человека; соматические права человека; клонирование; информационные права человека; эвтаназия; human rights; somatic human rights; cloning; information rights; euthanasia