Варіант мережі Кохонена з двома додатковими компонентами векторів множини реалізацій - Хаймуді, Ель-Кхатір (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто недоліки мереж Кохонена для задач розпізнавання образів. Розроблено новий варіант мережі із застосуванням додаткових компонентів векторів множини реалізацій. Наводяться результати розв’язання тестових задач для стандартного та модифікованого варіантів мережі Кохонена. The problems of using of Kohonen networks in the tasks of pattern recognition have been considered. A new variant of network with additional components in the input patterns has been developed. The results of solution of test tasks for standard and modified variants of Kohonen network have been shown.