Формування здорового способу життя молодших школярів як напрям управлінської діяльності - Ващенко, Ольга Леонідівна (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Суттєвим у виявленні причин пасивного ставлення людини до свого здоров'я є недостатній рівень знань щодо здоров'я. Здоров'я має бути серйозно осмисленим з точки зору необхідності перекладання його у доступну всім систему знань. Шляхом зміцнення здоров'я учнів, профілактики захворювань, система освіти може реально скоротити кількість хворих дітей, підвищити якість навчання, та покращити через це, ефективність всього навчального процесу.