Ринок фінансових інвесторів у Польщі у 1999 - 2007 рр. - Тріппнер, П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Фінансова система – дуже важливий елемент ринкової економіки у кожній країні. Її правильне функціонування є істотним для стійкого розвитку економіки. Ключовий елемент системи – колективні інвестори, які є агентами між інвесторами та монетарним і капітальним ринками. Проаналізовано динамізм їх капіталів, структура ринку і співвідношення його фінансового потенціалу до польського валового національного продукту. Financial system is very important element of market economy in every country. It’s correct functioning is essential for stable economy development. The key element of the system are collective investors, who are agents between investors and monetary and capital market. Dynamism of their capitals, structure of the market and their financial potential to polish Gross National Product ratio have been analy.