Специфіка творення термінів-композитів та юкстапозитів у терміносистемі програмування, комп’ютерних мереж і захисту інформації - Ніколаєва, Алла; Фоміна, Людмила (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті досліджено специфіку української термінології галузі комп’ютерної техніки. Терміносистема програмування, комп’ютерних мереж і захисту інформації розглядається як складний комплексний об’єкт, описуються дериваційні процеси у терміносистемі комп’ютерних наук та аналізується специфіка лексико-семантичних властивостей досліджуваної термінології. The specification of Ukrainian technology for a computer technology is investigated in this work. The observation results of functioning lexemes, designating persons, material parts of instruments, devices, production processes and regimes as well as technical disciplines evidence that, the terminology of the computer technology branch offer a great number of interrelated elements composing an integer.
Keywords: українська мова; термінологія; юкстапозит; термін-композит; термінологія галузі комп’ютерної техніки; Ukrainian language; terminology; composite term; terminology of computer technology