Метод та алгоритми розрахунку прямолінійних ділянок витратоміра змінного перепаду тиску з пристроями підготовки потоку та без них згідно з ГОСТом 8.586.1,2,3,4,5-2005 - Пістун, Є. П.; Марковський, Д. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Викладено структуру та основні алгоритми розрахунку прямолінійних ділянок вимірювального трубопроводу витратомірів змінного перепаду тиску згідно з комплексом міждержавних стандартів ГОСТ 8.586.1,2,3,4,5-2005. Розглянуто варіанти розрахунку таких ділянок та можливості скорочення довжин цих ділянок. The structure and main calculation algorithms for the differential pressure flowmeters straight lengths according to interstate standards are defined in this article. Possible ways of such straight lengths calculations and decreasing methods are indicated here.