Electrochemical Synthesis of Peroxyacetic Acid on Pt/PtO and PbO2 Anodes - Bilous, Tetiana; Tulskaya, Alena; Ryshchenko, Igor; Chahine, Issam; Bairachnyi, Volodymyr (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Вивчена кінетика анодних процесів на Pt/PtO та PbO2 анодах у водних розчинах оцтової кислоти. Встановлено, що додавання сульфатної кислоти має каталітичний ефект в електрохімічному синтезі пероксиоцтової кислоти. Обґрунтовано вибір промоторів утворення пероксичастинок. Виявлено, що I–, Cl– (вихід за струмом 1.2–1.5 %) частинки є найбільш ефективними для платинового аноду та I–, F–(вихід за струмом 0.50–0.55 %) – найбільш ефективні для диоксид свинцевого аноду.

The kinetics of anodic processes on Pt/PtO and PbO2 anodes has been studied in water solutions of acetic acid. The addition of sulfuric acid has a catalytic effect in the electrochemical synthesis of peroxyacetic acid. The choice of promoters of peroxide-particles formation has been proved. I–, Cl–(current efficiency is 1.2–1.5 %) particles have been defined as the most effective for platinum anode and I–, F–(current efficiency is 0.50–0.55 %) have been defined as the most effective for lead-dioxide anode.
Електрохімічний синтез пероксиоцтової кислоти на Pt/PtO та PbO2 анодах
Keywords: пероксиоцтова кислота; оцтова кислота; платиновий анод; диоксид свинцевий анод; промотор; перокси-частинки; peroxyacetic acid; acetic acid; platinum anode; lead-dioxide anode; promoter; peroxide particles