Вплив температури зовнішнього повітря на технічні характеристики та ексергетичний ККД SPLIT-кондиціонерів - Лабай, В. Й. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Використано ексергетичний метод аналізу роботи одноступеневих хладонових холодильних машин місцевих автономних кондиціонерів. Встановлено залежність технічних характеристик та ексергетичного ККД split-кондиціонера фірми “Sanyo” холодопродуктивністю 2020 Вт від температури зовнішнього повітря. In this article it was used the method of the exergetic analysis of one-step freon cooling engines of the local autonomous air conditioners. It was defined the dependence of technical characters and the exergetic output-input ratio for the “split” air conditioner of firm “Sanyo” with cooling capacity 2020 W from the out of doors temperature.