Пророк української держави: Микола Міхновський (1873-1924) - Патер, Іван (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Дослідження присвячено державницько-самостійницькій діяльності Миколи Міхновського в контексті національно-визвольних змагань українського народу 1917-1920 років, його боротьбі за незалежну Українську державу. The research is devoted to the state-building and independents activities of Mykola Mikhnows’kyi in the context of the national liberation movement of the Ukrainian people in 1917-1920, their struggle for independent Ukrainian state.