Конденсація ацетону з формальдегідом у метилвінілкетон на каталітичних системах Na2HPO4–Cs2CO3 в газовій фазі - Жизневський, В. М.; Івасів, В. В.; Шибанов, С. В.; Кочубей, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Досліджено конденсацію ацетону з формальдегідом в метилвінілкетон на каталітичних системах Na2HPO4–Cs2CO3 в газовій фазі. Встановлено вплив складу каталізатора та умов проведення процесу на конверсію реагентів, вихід та селективність утворення продуктів реакції. Визначено оптимальний каталізатор та оптимальні умови проведення процесу. Process of the condensation of aceton with formaldehyde to metylvinylketon on catalytic systems Na2HPO4–Cs2CO3 in gas state has been investigated. The effect of catalyst’s composition and conditions of carrying out of the process on conversion of the reagents, yield and selectivity of formation of metylvinylketon has been determined. Optimal catalyst and optimal conditions of carrying out of the process have been found.