Визначення часових параметрів кінетики загасання сцинтиляційних імпульсів з субнаносекундним часовим розділенням - Стриганюк, Г. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
У роботі наведений короткий огляд методів реєстрації кривих кінетики загасання люмінесценції та визначення її часових параметрів. Розглянуто методи обробки кривих загасання люмінесценції з врахування тривалості збуджуючого імпульсу. Запропоновано використання ітераційного методу для розв'язування задачі оберненої згортки при наявності статистичних похибок у вихідних даних. Наведено результати обробки експериментальних кривих кінетики загасання люмінесценції з використанням ітераційного методу відтворення.

In this paper the brief review of the luminescence decay curves registration and its time characteristics determination were carried out. Methods of the luminescence decay curve treatment subject to the excitation pulse duration are considered. The using of iterative method was proposed to solve convolution equation under the presence of noises in input signals. Results of the experimental luminescence decay curves treatment with the iterative method of restoration using is represented.
Keywords: 535.370