Співвідношення тілобудови, темпераменту і характеру в теорії Е. Кречмера - Гаврютіна, Марта (My University, 2018)
Проаналізовано теорії темпераменту та емпірично перевірено гіпотезу про наявність зв’язку між темпераментом та тілобудовою людини. Актуальність дослідження зумовлена тим, що у людей часто виникають проблеми з правиль-ним визначенням типу темпераменту та особливостей характеру іншої особи. Але кожна особистість має підсвідомі механізми визначення особливостей внутрішнього світу ін-шої людини за критерієм зовнішності.
Keywords: темперамент; тілобудова; астенічна; атле-тична; пікнічна; диспластична тілобудови; циклотиміч-ний; шизотимічний типи темпераменту у теорії Ернеста Кречмера