Статична фотопружність тетрагональних кристалів за різницею ходу - Кость, Я. П.; Андрущак, А. С.; Мицик, Б. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Для кристалів, що належать до класів симетрії 4, 4 , 4/m, встановлено співвідношення, які описують п’єзооптичний ефект за різницею ходу. Проведено аналіз цих співвідношень і доведено, що на основі п’єзооптичних коефіцієнтів різниці ходу і кількох інтерферометричних вимірювань можна знайти усі абсолютні п’єзооптичні коефіцієнти з меншими похибками, ніж тільки інтерферометричними методами. Relations that describe piezo-optic effect of retardation for crystals with symmetry classes 4, 4 , 4/m were determined. Analysis of these relations was done and we proved that using piezo-optic coefficients of retardation and few interferometric measurements it is possible to acquire all absolute piezo-optic coefficients with smaller errors than with interferometric methods only.
Static photoelasticity of retardation of tetragonal crystals
Keywords: статична фотопружність; тетрагональні кристали; інтерферометрія; static photoelasticity; tetragonal crystals; interferometry