Несуча здатність розтягнутих попередньо напружених трубозалізобетонних елементів - Клименко, К. Ф. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
У розтягнутих трубозалізобетонних елементах, армованих різними за класом сталями, в поєднанні високоміцної з м’якою сталлю труб (Ст-3) в процесі напруження за рахунок збільшення розрахункового опору сталі труби до і після границі текучості, а також при подальшому завантаженні за рахунок явища самозміцнення досягається збільшення міцності. Експериментальними випробовуваннями встановлено, що при використанні такого конструктивного рішення і особливостей його роботи досягається значна економія сталі в конструкції.