Результати розрахунків впливу рельєфу місцевості на дані ВЕЗ - Сапужак, О. Я.; Сироєжко, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Показано застосування методу граничних елементів для математичного моделювання задачі визначення величини впливу рельєфу місцевості на дані вертикальних електричних зондувань. Проведено розрахунки для моделей гірського хребта, яру, а також для реальної гірської ділянки. Показано использование метода граничных элементов для математического моделирования задачи определения величины влияния рельефа местности на данные вертикальных электрических зондирований. Выполнены расчеты для моделей горного хребта, оврага, а также для реального горного участка. The boundary element technique applied to the mathematical modelling problem of a value determination of a terrain relief influence on the vertical electric sounding data. The calculations for models of a mountain range, a ravine, and also for a real mountain area are done.
Результаты расчетов влияния рельефа местности на данные ВЭЗ
Calculating the influence of a terrain relief on data of vertical electric sounding
Keywords: математичне моделювання; вертикальні електричні зондування; рельєф поверхні; математическое моделирование; вертикальные электрические зондирования; рельеф поверхности; mathematical modeling; vertical electrical sounding; surface relief