Первинне та вторинне перетворення і опрацювання інформаційних потоків в ІС - Якушев, В. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розглядаються перетворення і опрацювання вхідних потоків даних первинними і вторинними елементами ІС, математичний теоретико- числовий апарат, а також апарат кластерного аналізу.

The incoming data flow transformation and processing by primary and secondary information system elements, mathematical apparatus and cluster analysis methods are reviewed in this article.
Keywords: 681.3