Математичне моделювання для фототеплової діагностики з урахуванням температурних залежностей теплофізичних коефіцієнтів матеріалів - Демкович, І. В.; Петровська, Г. А.; Бобицький, Я. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розроблено математичну модель розрахунку теплових полів та полів деформацій для фототеплової діагностики оптичних та теплофізичних характеристик матеріалів з урахуванням температурних залежностей коефіцієнта теплопровідності та теплоємності. Досліджено вплив температурних залежностей на результати моделювання теплових полів, що виникають у зразках під дією потужного лазерного випромінювання. The mathematical model of the calculation of the thermal and deformation fields for photothermal diagnostics of optical and thermal characteristics of material at consideration temperature dependences of the heat conductivity and heat capacity was developed. The influence of the temperature dependences on results of modeling thermal fields, that appears in examples under intense laser emission was researched.
Mathematical modeling for the photothermal diagnostics at consideration of the temperature dependences of thermal materials coefficients