Коригування температурних залежностей мір опор - Яцук, Ю. В.; Дяк, Р. П. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Аналіз метрологічних властивостей способів коригування температурних залежностей опору зразкових мір на основі пасивних елементів показав їх велику працемісткість. Запропонована структура з використанням операційних підсилювачів спрощує процес коригування та уможливлює підвищення його точності. The metrological properties analyses of the correction methods of resistance standard measure temperature dependence which based on passive scheme elements were done in this paper. Disadvantages of such correction methods was showed also. The active resistance measure by med modern operational amplifier were designed too. The operational amplifier nonideality additive parameters produce negligible errors of resistance measure was analyzed too.