Н-адаптивне моделювання на основі методу скінченних елементів, стратегія згущення і адаптивні сітки. Частина 2 - Макар, В. М.; Матвійків, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
У роботі, яка є другою частиною циклу статей, присвячених h-адаптивному моделюванню складних задач математичної фізики на основі методу скінченних елементів, розглядаються питання ефективного прогнозування локального згущення сітки, необхідного для досягнення заданої точності та генерації адаптивних сіток. Запропоновані алгоритми реалізовано у вигляді програмного забезпечення, працездатність та ефективність якого продемонстровано на тестових прикладах. In the paper, which is the second part of series of papers devoted to the 􀀀 - adaptive finite element simulation, the problems of efficient prediction of local mesh refinement aimed to achievement of prescribed accuracy and adaptive remeshing are considered. The robustness and efficiency of described approaches are demonstrated on some test examples.