Система для передбачення ризику звільнення працівника - Ковальчук, Роман Ростиславович (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студентом групи КН-413 Ковальчуком Романом Ростиславовичем. Тема “Система для передбачення ризику звільнення працівника”. Робота направлена на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою дипломної роботи є побудова системи для передбачення ризику звільнення працівника на основі внутрішніх даних компанії. Об’єктом дослідження є система передбачення ймовірності звільнення конкретного працівника у компанії через місяць часу. У результаті виконання дипломної роботи було розроблено систему машинного навчання та попередньої обробки даних для розпізнавання ризику звільнення працівника. Дана система може використовуватись як теоретична та практична основа для імплементації схожого сервісу у ІТ-компаніях, для вживання превентивних заходів до звільнення працівника. The bachelor's qualification work was performed by a student of the group KN-413 Kovalchuk Roman Rostyslavovych. The topic is "System for predicting the risk of employee dismissal". The work is aimed at obtaining a bachelor's degree in the specialty 122 "Computer Science" The purpose of the thesis is to build a system for predicting the risk of employee dismissal based on internal company data having low-informativeness and low data quality.
System for predicting the risk of employee dismissal
Keywords: часові ряди, валідація та аналіз даних, архітектура системи машинного навчання, операціоналізація, препроцесинг, машинне навчання, аномалії, ансамбль моделей машинного навчання, мета-модель, низько інформативність даних, низька сепарація даних, дизбаланс класів, time series, data validation and analysis, machine learning system architecture, operationalization, preprocessing, machine learning, anomalies, ensemble of machine learning models, meta-modeling, low-informative data, low-separation data; class inbalance.