Інформаційно-вимірювальна система для визначення роботоздатності ізоляції розподільної мережі змінного струму - Кутін, B. M.; Вашковський, B. B. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Пропонується інформаційно-вимірювальна система для визначення технічного стану ізоляції розподільної мережі змінного струму напругою 6...35 кВ під час її експлуатації. Система складається з пристрою для неперервного контролю динамічної характеристики активного опору ізоляції мережі відносно землі та пристрою для періодичного контролю під напругою параметрів ізоляції пошкодженої фази мережі відносно землі.