Режими ультразвукового лізису дріжджоподібних грибів - Паляниця, Л. Я.; Косів, Р. Б.; Березовська, Н. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Вивчено режими ультразвукової обробки дріжджових клітин. Результати показали, що безперервна обробка протягом 12 хв діє глибше ніж трикратна. Повторна обробка дріжджової суспензії в полі ультразвукових хвиль для одержання лізатів є малоефективною. Regimes of ultrasonic treatment of yeast cell was studied. Its results showed that continuous treatment (12 min) of yeast induce deeper lysis than treatment during three times. Refinis of yeast’s suspension in the field of ultrasound waves for prepare lysates isn’t so effective.