Моніторинг та експертно-аналітична оцінка надійності та довговічності споруд зовнішніх газорозподільних мереж - Ратушняк, Г.; Ободянська, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Виконано математичне моделювання управління ризиком на газових мережах з використанням теорії нечіткої логіки та лінгвістичних змінних методом "дерева відмов" (Fault Tree Analysis) та методом Парето, що дозволяє виділити актуальні загрози та вибрати суттєві фактори впливу, які служать причинами для проведення моніторингу технічного стану споруд зовнішніх газорозподільних мереж з метою підвищення їх надійність та довговічності.
Monitoring and expert analysis evaluation of reliability and durability of external gas-distributing networks facilities
Keywords: моніторинг; надійність; довговічність; газорозподільна мережа; нечітка логіка; дерево відмов; метод Парето