Rubber Crumb Modified Bitumen Produced from Crude Oils Residuals of Ukrainian Deposits - Nagurskyy, Andriy; Khlibyshyn, Yuriy; Grynyshyn, Oleg; Kochubei, Victoria (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Наведено результати досліджень основних закономірностей процесу модифікування бітумів, одержаних з залишків переробки нафт українських родовищ гумовою крихтою. Вивчено термічну стійкість гумової крихти дериватографічним методом. Встановлено механізм модифікування бітумів гумовою крихтою за низьких та високих температур. Вивчено вплив технологічних чинників на основні показники якості отриманих модифікованих бітумів. Вивчено зміну групового складу вихідного бітуму і бітуму модифікованого гумовою крихтою.

The main regularities of the modification with a rubber crumb for bitumen produced from the residuals of crude oils of Ukrainian deposits have been studied. The thermal stability of the rubber crumb has been examined using the derivatograpgy. The mechanism of bitumen modification with the rubber crumb at low and high temperatures has been established. The influence of technological factors on the main quality indices of modified bitumen has been studied. The changes in the group composition of the original and modified bitumen were found.
Модифікування бітумів отриманих з залишків переробки нафт українських родовищ гумовою крихтою
Keywords: бітум; гумова крихта; груповий склад; дериватографічні дослідження; еластичність; температура розм‘якшення; bitumen; rubber crumb; group composition; derivatography; elasticity; softening point