Catalytic oxidation of cyclohex-2-enol at porous iron zeolite-like material: investigations by GC/MS, polarography and X-ray powder diffraction - Abu-Shandi, Khalid Hamad (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Досліджено полімерні комплекси фосфатів пористого заліза (NH4)4Fe3II(OH)2F2[H3(PO4)4] (1),(C3H12N2)FeII6(H2O)4[B4P8O32(OH)8] (2) та {[FeII(H2PO4)2-(μ-4,4'-bipy)(H2O)]·H2O·(4,4'-bipy)} (3) для окиснення циклогекс-2-енолу. З використанням газової хроматографії/мас спектроскопії (ГХ/МС), ІЧ-спектроскопії та елементного аналізу визначено характеристику отриманих продуктів. Структурні властивості полімерних комплексів вивчені методом порош- кового рентгенодифракційного та електрохімічного аналізу. Показано, що ці комплекси демонструють необоротний окисно-відновний процес і мають високу термічну стійкість. Встановлено, що комплекси зазнають фазових змін, про що свідчить зміна ступеня окиснення металевих центрів.

The polymeric complexes of porous iron phosphates (NH4)4Fe3II(OH)2F2[H3(PO4)4] (1), (C3H12N2)FeII6(H2O)4[B4P8O32(OH)8] (2), and {[FeII(H2PO4)2-(μ-4,4'-bipy)(H2O)]·H2O·(4,4'-bipy)} (3) were successfully tested towards oxidation of cyclohex-2-enol. The resulting products have been monitored and characterized using gas chromatography/mass spectroscopy, IR spectroscopy, and elemental analysis. Structural properties of the polymeric complexes have been studied using powder X-ray diffraction and electrochemical measurements. The results indicate that these complexes display an irreversible redox process and have high thermal stability. The results also indicated that these complexes undergo a phase change as evidenced by the change of the state of oxidation of metal centres.
Каталітична оксидація циклогекс-2-енола на цеолітподібному матеріалі порошкового заліза: ГХ/МС, полярографічний та порошковий рентгенодифракційний аналіз
Keywords: каталітичне окиснення; цеолітподібний матеріал; ГХ/МС; полярографія; порошковий рентгенодифрак- ційний аналіз; циклогекс-2-енол; catalytic oxidation; zeolite-like material; GC/MS; polarography; X-ray powder diffraction; cyclohex-2-enol