Выращивание и свойства Са-замещенных эпитаксиальных пленок феррограната - Убизский, С. Б.; Булатов, М. Ф.; Сыворотка, И. М.; Сыворотка, И. И.; Бондарь, В. И.; Булатова, А. Н. (Московский государственный университет, 2004)
Методом рідинно-фазної епітаксії на підкладках Gd3Ga5O12 орієнтації (111) одержано серію епітаксійних плівок ферограната (TmBi)3(FeGa)O12 з частковим заміщенням іонами Ca2+ до рівня 0,2 ат. на форм. ед. Показано, що входження Ca2+ призводить до росту коефіцієнта оптичного поглинання α у видимому діапазоні, а також до росту намагніченності насичення плівок. Лінійне зростання α зі збільшенням концентрації іонів Ca2+ у розплаві свідчить про збереження коефіцієнта входження Ca2+ у всьому досліджуваному діапазоні концентрацій.
Keywords: епітаксійні плівки; рідинно-фазна епітаксія; Ca2+; ферогранати