Дієприкметники в українській науково-технічній термінології - Андрусишин, Оксана (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті розглянуто функціювання дієприкметників в українській науково-технічній термінології та простежено динаміку їх використання в фізичній лексикографії другої половини ХХ століття. In the article is reviewed the functioning of participles in Ukrainian scientific and technical terminology, and observed the dynamics of their using in the physical lexicography of the second part of the twentieth century.
Keywords: українська мова; науково-технічна термінологія; термінний словник; активний дієприкметник; прикметник; Ukrainian language; scientific and technical terminology; terminological dictionary; active participle; adjective