Експериментальне дослідження роботи балкових конструкцій з регулюванням зусиль - Гоголь, М. В.; Гайда, О. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Описаний метод випробувань та подані основні результати випробувань балок на похилих опорах. Оцінено зростання жорсткості та несучої здатності під час застосування такого методу регулювання зусиль.

In the paper some test results for single spacing beams on sloped rolled supports era presented. The beam deflection decrease is estimated and comparison with standard beams is fulfilled. Efficiency of the use of beams with force regulation is proved.
Keywords: 624.014.25(088.8)