Моніторинг руслових процесів та повеневих явищ ріки Дністер за космічними зображеннями - Бурштинська, Х.; Мовчко, Л.; Шевчук, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто основні причини, які викликають зміщення русел рік. Запропоновано технологічну схему дослідження зміщень русла ріки Дністер в межах Львівської області. Для аналізу зміщень русла ріки використано космічні зображення із супутників Landsat 1992, 2001 та 2014 рр. Встановлено, що зміщення русла за 20-річний період на деяких ділянках сягає 300 м. Проаналізовано наслідки паводка в травні 2014 р. Рассматриваются основные причины, вызывающие русловые смещения. Предложено технологическую схему исследования смещений русла реки Днестр во Львовской области. Для анализа смещений русла реки использовано космические изображения из спутников Landsat 1992, 2001 и 2014 г. Установлено, что смещения русла за 20-летний период на некоторых участках достигает 300 м. Проанализировано последствия паводка в мае 2014 г. The main causes of river bed displacement. The process flowsheet study displacements river Dniester in the Lviv region. For the analysis of the displacement of the river bed used satellite imagery from Landsat satellites in 1992, 2001 and 2014.
Мониторинг русловых процессов та паводковых явлений реки Днестр по космическим изображениям
Monitoring of channel processes and high-flood phenomena of the Dniester River on the space images
Keywords: моніторинг; руслові процеси; повені; космічні зображення; цифрування; рік