Synthesis of new1,5-substituted tetrazoles based on N-benzoyl-N’-(9,10-dioxo-9,10-dihydro-anthracenyl) thioureas - Zvarych, V. І.; Lunin, V. V.; Stasevych, M. V. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015)
Одержано нові 1,5-заміщені тетразольні похідні взаємодією раніше одержаних N-бензоїл-N’-(9,10-діоксо-9,10-дигідроантрацен-1-іл) тіосечовин з азидом натрію при кімнатній температурі в ДМФА і в присутності триетиламіну та молекулярного йоду. Запропоновано можливий механізм утворення [(1-бензоїл-1H-тетразол-5-іл) аміно] антрацен-9,10-діонів. Проведено комп’ютерній скринінг програмою PASS Online, який показав перспективні напрямки експериментальних досліджень синтезованих сполук. New 1,5-substituted tetrazole derivatives were obtained by reaction of early synthesized N-benzoyl-N’-(9,10-dioxo-9,10-dihydroantracene-1-yl) thioureas with sodium azide at room temperature in DMF and presence of triethylamine and molecular iodine. The plausible mechanism of formation of [(1-benzoyl-1H-tetrazole-5-yl) amino] anthracene-9,10-diones was proposed. A computer screening by program PASS Online, which showed promising areas of experimental studies of the synthesized compounds, was carried out.
Keywords: бензоїлтіосечовина; 9,10-антрахінон; азид натрію; йод; тетразол; benzoylthiourea; 9,10-anthraquinone; sodium azide; iodine; tetrazole