Про показники для оцінювання впливу БСК на несиметрію режиму електричної мережі - Аввакумов, В. Г.; Терешкевич, Л. Б.; Червінска, Т. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Досліджені особливості зміни показників, якими прийнято оцінювати несиметрію режиму, у разі ввімкнення БСК симетричного виконання до вузла мережі з несиметричною напругою. Particularities of the factors change which is accepted to estimate unsymmetry mode if static condensers battery are connected to node with asymmetric voltage are investigated.
Keywords: несиметрія напруги; втрати активної потужності; батарея статичних конденсаторів; asymmetry of the voltage; watt losses; battery of static condensers