Оптимізаційні задачі при формуванні житлового середовища - Гнесь, І. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглядаються питання кваліметричної оцінки якості житлового середовища. На основі аналізу даних соціологічних досліджень пропонується ієрархічна система орієнтирів, яка допоможе проектанту оптимізувати структуру міського багатоквар- тирного житла в діапазоні «квартира–будинок–квартал–мікрорайон». The questions of quality assessment of residential environment a researched in this article. The hierarchical system of landmarks, which is based on sociological studies, will help the designers to optimize the structure of urban multifamily housing.