Thermodynamic properties of 3-(1,5-diphenylpyrrol-2-yl) propanoic acid - Шевченко, Д. С.; Горак, Ю. І.; Тищенко, Н. І.; Пишна, Д. Б.; Собечко, І. Б.; Shevchenko, D. S.; Horak, Y. I.; Tischenko, N. I.; Pyshna, D. B.; Sobechko, I. B. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Із використанням прецизійного обладнання експериментально визначено ентальпії випаровування, плавлення та утворення у конденсованому стані 3-(1,5-дифенілпірол-2-іл)- пропанової кислоти. Виконано розрахунок ентальпії сублімації за 298 К та ентальпії утворення в газоподібному стані. Наведено порівняльний аналіз експериментально визначених значень з теоретично розрахованими за адитивними методами розрахунку.

Using precision equipment, the enthalpies of vaporization, fusion and formation in the condensed state of 3-(1,5-diphenylpyrrol-2-yl)-propanoic acid were experimentally determined. The enthalpy of sublimation at 298 K and the enthalpy of formation in the gaseous state were calculated. A comparative analysis of the experimentally determined values with theoretically calculated values using additive calculation methods is given.
Термодинамічні властивості 3-(1,5-дифенілпірол-2-іл) пропанової кислоти
Keywords: енергія згоряння; ентальпія згоряння; ентальпія утворення; ентальпія випаровування; ентальпія плавлення; 3-(1; 5-дифенілпірол-2-іл)-пропанова кислота; combustion energy; enthalpy of combustion; enthalpy of formation; enthalpy of vaporization; enthalpy of fusion; 3-(1; 5-diphenylpyrrol-2-yl)-propanoic acid