Катіон алілтрифенілфосфонію як тектон для кристалічної інженерії - Салівон, Н. Ф.; Ленківська, Т. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Катіон алілітрифенілфосфонію, незважаючи на обмежену конформаційну гнучкість, володіє значною структурною лабільністю, що відкриває можливості для використання його як тектону для створення нековалентно зв’язаних кристалічних архітектур. Despite of the low сonformational flexibility of allyltriphenylphosphonium cations, they possess high structural lability. This enables to use allyltriphenylphosphonium cations as tectons for the construction of noncovalent bonded crystal architectures.
Keywords: алілтрифенлфосфоній; багатократна феніл-фенільна взаємодія; тектон; кристалічна інженерія; allyltriphenylphosphonium; phenyl embrace; tecton; crystal engineering