Правове регулювання взаємодії Збройних сил України і добровольчих формувань територіальних громад - Гунько, Леонід Володимирович; Hunko, Leonid Volodymyrovych (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Розглянуто особливості взаємодії Збройних сил України (далі – ЗСУ) з підрозділами територіальної оборони (далі – ТрО) та добровольчими формуваннями територіальних громад (далі – ДФТГ) в умовах агресії російської федерації (далі – рф) проти України, проблеми законодавчого регулювання такої взаємодії. Недосконалість законодавства щодо правового регулювання ТрО та ДФТГ, зокрема, визначення їх статусу, правових гарантій, матеріально-технічного та фінансового забезпечення не сприяє ефективному використанню підрозділів ТрО в бойових діях проти рф. Зміни до законодавства є фрагментарними і комплексно не вирішують проблеми.
Legal regulation of the interaction of the armed forces of Ukraine and voluntary formations of territorial communitie
Keywords: Збройні сили України; добровольчі формування територіальних громад; територіальна оборона; національний спротив; рух опору; Armed Forces of Ukraine; voluntary formations of territorial communities; territorial defense; national resistance; resistance movement; 335.216.340(477)