Українська державність і міжнародні відносини України в період Центральної Ради - Дещинський, Л. Є.; Яким, С. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано зовнішньополітичну діяльність України в період існування Центральної Ради від березня 1917 р. по квітень 1918 року. Розкривається складний період для молодої Української держави у період підписання Брестського мирного договору і вступу на її територію австро-німецьких військ. In this article the foreign activity of Ukraine during the Tcentralna Rada’s is analyzed. The period of subscription of the Brest’s peace pact and the austro-germane occupation is considered.