Сучасне розуміння поняття тероризму - Канцір, Володимир; Серкевич, Ірина; Kantsir, Volodymyr; Serkevych, Iryna; Канцир, Владимир; Серкевич, Ирина (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Аналізується сучасне розуміння поняття тероризму через призму кримінально- правового явища. Розглянуто низку міжнародних нормативно-правових актів, пов’яза- них з організацією, вчиненням та викриттям тероризму. Розмежовано поняття “терор” та “тероризм”. Наведено приклади системної протидії тероризму. Проаналізовано думки українських та зарубіжних науковців у сфері подолання тероризму.

Тhis article analyzes the modern understanding of the concept of terrorism through the prism of criminal law phenomenon. A number of international regulations related to the organization and committing terrorism exposure. Delineated the concept of “terror” and “terrorism”. Examples of systemic combating terrorism. Analyzed the views of Ukrainian and foreign scientists in fighting terrorism.

Анализируется современное понимание понятия терроризма через призму уголовно- правового явления. Рассмотрен ряд международных нормативно-правовых актов, связанных с организацией, совершением и разоблачением терроризма. Разграничены понятия “террор” и “терроризм”. Приведены примеры системного противодействия терроризму. Проана- лизированы мнения украинских и зарубежных ученых в сфере преодоления терроризма.
Current understanding of the concept of terrorism
Современное понимание понятия терроризма
Keywords: тероризм; терор; терористичний злочин; терористична діяльність; міжнародне законодавство; terrorism; terror; terrorist crime; terrorist activities; international law; терроризм; террор; террористические преступления; террористи- ческая деятельность; международное законодательство; 343.326; 343.9