Дослідження електромагнітних полів у провідній феромагнітній трубі - Гречин, Д. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Проаналізовано результати розрахунку неусталених та усталених електромагнітних полів у нескінченній однорідній провідній феромагнітній трубі, зумовлених рівномірними і протилежно спрямованими струмовими шарами на її поверхні, які змінюються стрибкоподібно від нуля до заданого значення і від заданого значення до нуля, та гармонічними біжучими вздовж поверхонь труби лінійними густинами струмів при їх різних початкових фазах, без врахування та з урахуванням насичення феромагнетика. Наведено розподіли електромагнітних полів по товщині труби. The simulation outcomes of the unsteady and steady electromagnetic fields in infinite conducting ferromagnetic plate, exited by sinusoidal running along one surface with different velocities and amplitudes of specific electric loading, without and with faking into account the ferromagnetic saturation, have been analyzed. The electromagnetic field distributions are given and have been shown.