Застосування методу ВЕЗ для оцінки ефективності тампонажних робіт (на прикладі ділянки „дорога-дамба” ЯГХП „Cірка”) - Романюк, О. І.; Петровський, А. Л. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
Розглядається комплекс електромагнітних досліджень проведених на території ЯГХП „Сірка” на карстонебезпечній ділянці „дорога-дамба”. Показано ефективність кожного з методів при визначенні карстових утворень, а також можливість контролю за якістю тампонажних робіт. Рассматривается комплекс электромагнитных исследований выполненых на территории ЯГХП „Сера” на карстоопасном участке „дорога-дамба”. Показана эффективность каждого из методов при определении карстовых образований, а также возможность контроля за качеством тампонажных работ. The complex of electromagnetic methods was applied to study a karst dangerous “road-dam area on the chemical plant “Sirka”. A productivity each of methods and a possibility to check a state of tamping are described.
Применение метода ВЭЗ для оценки эффективности тампонажных работ (на примере участка “дорога-дамба” ЯГХП “Сера”)
Applying of the schlumberger method to study of the tamping state (on the example of the “road-dam” area of chemical plant “Sirka”)
Keywords: вертикальне електричне зондування; тампонаж; природне електричне поле; зондування становленням поля в ближній зоні; вертикальное электрическое зондирование; тампонаж; природное электрическое поле; зондирование становлением поля в ближней зоне; schlumberger method; tamping; natural electric field; time domain electromagnetic method