Формування системи екоменеджменту у економіці сталого розвитку - Добуш, Ю. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розкрито сутність співвідношення понять екологічного менеджменту і екологічного управління. Розглянуто класифікацію екологічного менеджменту за різними ознаками. Описано механізм здійснення екологічного менеджменту економічних суб’єктів. Зображено схему екологічного менеджменту та описано характеристики елементів системи. Розглянуто взаємозв'язок елементів екоменеджменту економічного суб’єкта і екологічного управління з боку регіональних та державних органів влади. It is opened essence of a parity of concepts of ecological management and ecological operating. Classification of ecological management behind different characteristics is considered. The mechanism of realization of ecological management of economic subjects is described. The scheme of ecological management and it is described characteristics of elements of system is displayed. Interrelation of elements of ecological management of the economic subject and ecological management from regional and state authorities is considered.