Аналіз якості передачі сигналу мови водокерною системою - Тимченко, О.В.; Кашем, М.А. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Аналізується відношення сигнал-шум та кількість частотних піддіапазонів розбиття спектра сигналу мови вокодерної системи з метою отримання мінімальної швидкості передачі сигналу.