Формування геному нейронної мережі за допомогою скриптів Unity для вдосконалення(навчання) штучного інтелекту - Швидкий , Денис Олександрович (Національний університет «Львівська політехніка», 2022)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студентом групи КН-409 Швидким Денисом Олександровичем. Тема «Формування геному нейронної мережі за допомогою скриптів юніті для вдосконалення (навчання) штучного інтелекту». Робота направлена на здобуття ступеня бакалавр за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою дипломної роботи є розроблення програми для самовдосконалення штучного інтелекту за допомогою формування геному нейронної мережі. Об’єктом дослідження є аналітика вихідних даних після закінчення роботи розробленої програми. Предметом дослідження є аналіз оптимальних вихідних даних щодо адаптації ботів у заданому середовищі і заданих параметрах геному. В результаті виконання дипломної роботи було розроблено програмний продукт, а саме набір (база) даних з інформацією про поведінку штучного інтелекту в різних ігрових середовищах та ситуаціях, а також аналітика цих даних за допомогою графіків для чіткого та зрозумілого результату для будь якого користувача. Bachelor's qualification work was performed by a student of the group KN-409 Shvydkyy Denys Oleksandrovych. Topic «Neural network genome formation using Unity scripts to improve (teach) artificial intelligence». The work is aimed at obtaining a bachelor's degree in 122 «Computer Science». The purpose of the thesis is to develop a program for self-improvement of artificial intelligence through the formation of the genome of the neural network. The object of the study is the analysis of the initial data after the end of the developed program. The subject of the study is the analysis of the optimal initial data on the adaptation of bots in a given environment and given genome parameters. As a result of the thesis, a software product was developed, namely a set (database) of data with information about the behaviour of artificial intelligence in different game environments and situations, as well as analytics of these data using graphs for clear and understandable results for any user.
Neural network genome formation using Unity scripts to improve (teach) artificial intelligence
Keywords: штучний інтелект; аналітика; нейронна мережа, artificial intelligence, analytics, neural network