Розроблення системи для автоматизації процесів бронювання та управління хостелами - Мисик, Назарій Андрійович; Mysyk, Nazarii Andriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Об'єктом дослідження виступає процес автоматизації бронювання номерів та управління хостелом. Завданням роботи є розробка повнофункціональної вебсистеми, що забезпечує ефективну автоматизацію всіх ключових процесів хостелу: реєстрацію користувачів, перегляд номерного фонду, фільтрацію за параметрами, бронювання з перевіркою доступності, а також адміністрування номерів та перегляд всіх бронювань. У реалізації системи використано сучасні засоби веб-розробки: Spring Boot для створення серверної частини, React — для клієнтського інтерфейсу, MySQL — як базу даних, AWS S3 — для зберігання фото номерів. Захист доступу реалізовано на основі Spring Security. Отримана система дає змогу адміністраторам зручно керувати номерним фондом, змінювати параметри та відстежувати всі бронювання. Користувачі, у свою чергу, можуть реєструватися, переглядати доступні кімнати, здійснювати пошук за датами та бронювати, а також переглядати історію бронювань. Новизна роботи полягає у створенні адаптивного та масштабованого рішення, яке охоплює як адміністративні, так і користувацькі процеси. Розроблена система готова до інтеграції у реальні умови та може бути адаптована до різних форматів готельного бізнесу.

The research focuses on automating the room reservation and hostel management processes. The goal is to develop a fully functional, web-based system that effectively automates all key hostel processes, including user registration, viewing room availability, filtering by parameters, booking with availability checks, room administration, and viewing all bookings. The system was developed using modern web tools: Spring Boot was used to create the server side, React for the client interface, MySQL for the database, and AWS S3 for storing room photos. Access protection is implemented using Spring Security. The resulting system allows administrators to conveniently manage room inventory, modify parameters, and track all reservations. Users can register, view available rooms, search by date, make reservations, and view their booking history. The innovation of this work lies in creating an adaptive, scalable solution that encompasses administrative and user processes. The developed system is ready for integration into real-world conditions and can be adapted to various hotel business formats.
Development of a system for automating hostel booking and management processes
Keywords: 6.122.00.00; автоматизація; бронювання; управління; хостел; номерний фонд; адміністрування; серверна частина; клієнтський інтерфейс; адаптивне рішення; масштабоване рішення; automation; booking; management; hostel; room stock; administration; server side; client interface; adaptive solution; scalable solution