Одержання кондиційного епсоміту з розчину хвостосховища калійного виробництва - Перекупко, Т. В.; Блажівський, К. І.; Максимович, І. Є.; Перекупко, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено результати експериментальних досліджень низькотемпературної кристалізації епсоміту з розчину Стебницького хвостосховища. Показано,що для одержання кондиційного продукту викристалізуваний осад необхідно відмивати від домішок насиченим розчином магнію сульфату за Т:Р ≥ 1:1. The results of experimental studies of low-temperature crystallization of epsomite with Stebnyk's tailing solution are described in this paper. It is shown that crystalline precipitate needs to wash from impurities in saturated solution of magnesium sulfate for the ratio between solid phase and liquid, which is equal to or greater as 1:1, for obtaining of certified product.
Keywords: відходи; хвостосховище; низькотемпературна кристалізація; епсоміт; промивання; waste; tailing; low-temperature crystallization; epsomite; washing