Удосконалення технології роботи сортувальної станції C у зв’язку зі збільшенням кількості поїздів, що надходять у переробку - Семків, Олександр Олексійович; Semkiv, Oleksandr Oleksiiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Сортувальні станції призначені для організації розформування та формування поїздів різних категорій. Від ефективності та узгодженості їхньої роботи залежить стабільне функціонування залізничної системи та її мережі в цілому. При цьому важливо забезпечувати збереження вантажів, враховуючи їхній тип, умови транспортування, а також фізичні й хімічні властивості. Якісне виконання завдань, поставлених перед сортувальними станціями, потребує належного технічного оснащення, сучасних технологій роботи, а також достатнього штату кваліфікованого персоналу [1]. Прискорення обігу вагонів та скорочення часу їх перебування на сортувальних станціях суттєво впливають на швидкість доставки вантажів і підвищення рівня задоволення потреб користувачів та операторів перевезень [2]. Саме технічне забезпечення станцій є запорукою безперебійної та ефективної роботи з вагонопотоками. Об’єкт дослідження – приймальний парк станції С. Мета роботи: забезпечити ефективну роботу станції в умовах збільшення кількості поїздів, які прибувають у розформування.

Sorting stations are designed to organize the formation and disbanding of trains of various categories. The stable functioning of the railway system and its network as a whole depends on the efficiency and consistency of their work. At the same time, it is important to ensure the safety of cargo, taking into account its type, transportation conditions, as well as physical and chemical properties. The high-quality performance of the tasks assigned to sorting stations requires proper technical equipment, modern work technologies, as well as a sufficient number of qualified personnel [1]. Accelerating the turnover of wagons and reducing their stay at sorting stations significantly affects the speed of cargo delivery and increasing the level of satisfaction of the needs of users and transport operators [2]. It is the technical support of stations that is the key to uninterrupted and effective work with wagon flows. Study object: receiving park of station S. Goal of research: the purpose of the work: to ensure the efficient operation of the station in the conditions of an increase in the number of trains that are accepted for disbandment.
Improvement of the operation technology of the classification yard S in connection with the increase in the number of trains yard operation
Keywords: 6.275.02.04; сортувальна станція; приймальний парк; технічне оснащення станція; формування поїздів; sorting station; reception park; technical equipment of the station; formation of trains