Сутність та її гносеологічне значення у феномені релігійного - Бевзюк, Наталя (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Автор розглядає гносеологічне взаємовідношення філософської і теологічної проблеми в контексті релігійної метафізики. У статті здійснена спроба обґрунтування гносеологічної єдності Сутності у філософії та теології як проблеми онтологічного існування. Автор розглядає зв’язок філософії і теології на прикладі розкриття єдиного гносеологічного принципу пізнання Сутності. The author considers the epistemological relationship of philosophcal and theological problems in the context of religious metaphysics. The article attempts to justify the epistemological unity of essence in philosophy and theology as a problem of the ontological existence. The author explores the inteconnection between philosophy and theology in the disclosure of a solitary entrance epistemological principle of cognition of the Essence.
The Essence and its gnoseological meaning in the phenomena of religious
Keywords: сутність; теологія; філософія; феномен релігійного; essence; theology; philosophy; phenomena of religious