Modified composites based on poly(ethylene-vinyl acetate) and crumb rubber - Myshak, Volodymyr; Seminog, Vita; Grishchenko, Volodymyr; Barantsova, Antonina (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
Синтезовано блокований макродіізоціанат (МДІ) на основі гідроксилвмісного олігодієну та блокуючого агенту - п-хінондіоксиму. Досліджено вплив модифікатору – блокованого МДІ, на фізико-механічні характеристики та структурні особливості композиційних матеріалів, отриманих на основі дисперсної гумової крихти та гідроксилвмісного кополімеру етилену з вінілацетатом. Визначено ефективні концентрації блокованого МДІ та його вплив на механічні та деформаційні характеристикиі полімерних композиційних матеріалів. Показано, що використання блокованого МДІ як модифікатора вище зазначених композитів приводить до покращення їх міцнісних характеристик.

The blocked macrodiisocyanates (MDI) based on oligodienes with hydroxyl groups and a blocking agent p-quinonedioxyme have been synthesized. The effect of the modifier (blocked MDI) on the physical mechanical characteristics and structural features of composites based on the dispersed crumb rubber and functionalized poly(ethylene-vinyl acetate) were investigated. The effective concentration of the blocked MDI and its influence on mechanical and deformation characteristics of composites were studied. It is shown that blocked MDI acts as a modifier in prepared composites and leads to improving of mechanical properties.
Модифіковані композити на основі кополімерів етилену з вінілацетатом та гумової крихти
Keywords: гумова крихта; кополімер етилену з вінілацетатом; блокований макродіізоціанат; композиційні матеріали; модифікація; crumb rubber; poly(ethylene-vinyl acetate); the blocked macrodiisocyanate; composites; modification