Способи стабілізації активованих розчинів - Півоваров, Олександр; Воробйова, Маргарита (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В роботі встановлено, що обов’язковим для розчинів активованих під дією електричних розрядів є використання стабілізуючої добавки. В якості комплексоутворюючого компонента запропоновано використання поліфосфатів. Встановлено, вплив концентрації окремих компонентів на стабільність перекисних сполук. Найбільш доцільним є використання тринатрій фосфату.
Keywords: рудний концентрат; активований розчин; електричні розряди; перекисні сполуки; надперекисні зєднання